Papotsakia, fylld aubergine

Åt denna rätt på Skiathos Grekland och har letat recept sedan dess. Hittade detta till slut i en grekisk kokbok , mixtrade lite med det och nu smakar det precis som på Skiathos.

Betyg (3 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

1 1/2 kg aubergine
1 stor finhackad lök
2 1/2 dl olivolja
1/2 kg köttfärs
1 fl vitt matlagningsvin
1 knippe finhackad persilja
Salt
Peppar
Kanel
3 msk smör
3 rågade msk mjöl
7 dl mjölk
2 ägg
200 g riven ost
salt

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Dela auberginen och gör skåror i fruktköttet, pensla dem i olja och baka dom mjuka i ugnen.
Fräs löken i olja och tillsätt köttfärs vin och persilja.Salta och peppra. Låt sjuda i ca 30 min.
Gör under tiden en bechamelsås. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölet. Späd med mjölken och rör hela tiden till såsen kokar upp. Koka några minuter och rör sedan i osten och saltet.Vispa upp äggen,ta av kastrullen från plattan och rör i äggen i såsen.
Fyll auberginerna med köttfärs, pudra över kanel och lägg på ett lager bechamelsås. Toppa ev med lite riven ost och baka i ugn ca 40 min
Visningar:
2884
Sparat:
44

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.