Paprika- och köttfärsgratäng

Om du inte tycker om spiskummin, ta oregano i stället. Kan även fräsa ner ett äpple skuret i små bitar, samtidigt som löken.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Paprika- och köttfärsgratäng

Ingredienser

1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olja
500 g köttfärs
1 förpackning (500 g) krossade tomater
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
2 dl riven ost

Gör så här

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt fräsa med tills den börjar få färg och blivit smulig.
Häll över tomatkross och tillsätt tomatpuré. Smaka av med spiskummin, salt och peppar och låt puttra ca 10 min utan lock. Häll köttfärsröran i en ugnssäker form.
Skölj, kärna ur och skär paprikorna i breda strimlor. Lägg paprikastrimlorna ovanpå röran i ränder. Strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen i 225 grader, ca 15 minuter.
Servera med ris eller med ett gott bröd och en grön sallad.
Visningar:
3233
Sparat:
91
Köttfärsgratäng..
av anenik
över 2 månader
Ljuvlig potatis
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av MammaA
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av zonale
över 2 månader
Potatis- och kö
av Queenie
över 2 månader
Köttfärsgratäng
över 2 månader