Paprika fylld med färskost

En mycket god och raffinerad liten rätt som blir ett färgglatt inslag på buffén.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul paprika
30 g pinjenötter
1 knippa basilika
1 vitlöksklyfta
4 dl kesella gourmet
1 msk färskpressad citronsaft
1 msk smör eller margarin
½ tsk salt
½ krm svartpeppar

Gör så här

Skär av stjälken och ett lock på paprikorna. Kärna ur och ta bort mellanväggarna. Skölj och låt dem rinna av upp-och-ned på ett hushållspapper.

Rosta pinjenötterna i en fettsnål stekpanna utan fett, rör om under tiden. Hacka nötterna grovt. Skölj och skaka basilikan torr mot ett hushållspapper. Nyp av bladen och strimla dem fint. Skala vitlöksklyftan.

Rör samman kesella, citronsaft och det rumsvarma matfettet. Pressa i vitlöksklyftan, blanda ner basilikan och smaksätt med salt och svartpeppar.

Fyll paprikorna med ostmassan, pressa samman fyllningen. Lägg dem sedan i kylskåpet och låt dem ligga minst två timmar eller tills fyllningen har stelnat.

Skiva paprikorna med en skarp kniv i ca 1 cm tjocka skivor och lägg upp dem på ett serveringsfat eller på tallrikar. Garnera med basilikablad.
Visningar:
1061
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Färskost recept
Äppelkaka med f..
av Pirkko
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Smarrig kycklin
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
Jordgubbschesse
av ros
över 2 månader
Marängrulltårta
över 2 månader