Paprika med svamp och sås

Gott som lunch eller kvällsmat

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 jämnstora paprikor
1 stor gul lök
2 msk olivolja
3 msk tomatpuré
½ dl kaffegrädde
½ dl vatten
Salt
Peppar

Fyllning:
200 g färska champinjoner
2 msk smör eller margarin
1 vitlöksklyfta
300 g rökt skinka
Salt
Peppar

Paprikasås:
1 paprika
1 msk tomatpuré eller chilisås
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
Paprikapulver

Gör så här

Ta bort stjälken, skölj och skär av ett lock på paprikorna. Ta bort kärnor och vita hinnor.

Hacka löken fint, fräs den i oljan, tillsätt tomatpuré och grädde samt vatten. Salta och peppra.

Häll upp lökblandningen i ugnssäker form eller låg, vid gryta. Ställ paprikorna ovanpå.

Ansa och hyvla champinjonerna. Fräs dem i matfett tills de börjar ta färg. Pressa vitlöksklyftan över. Klipp ner skinkan i smala strimlor. Låt fräsa ytterligare några minuter, krydda. Fördela fyllningen i paprikorna, lägg på locken.

Sätt in i ugnen med folie över, 225 grader ca 45 minuter.

Kärna ur och hacka paprikan till såsen. Blanda tomatpuré eller chilisås, majonnäs och gräddfil. Avsmaka med paprikapulver. Vänd ner nästan all den hackade paprikan, garnera såsen med resten.
Visningar:
605
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader