Paprikafylld köttfärslimpa

En örtig och god köttfärslimpa med smak av paprika.

Betyg (6 röster)
Antal personer
4 st
Paprikafylld köttfärslimpa

Ingredienser

3 skivor formbröd
2 dl mjölk
500 g köttfärs
1 ägg
1 msk riven lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk rosmarin
200 g inlagd paprika
3 msk hackad persilja

Runt limpan:
2 gula lökar
4 paprikor
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Gör så här

Ugn: 200 grader
Smula brödet (ej kanterna) i en skål. Häll över mjölk, låt stå 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, lök, vitlök, salt, peppar och örtktyddor. Platta ut färsen till en avlång platta på smörpapper och gör en sträng med paprika och persilja. Rulla ihop köttfärslimpen så att fyllningen kommer som en sträng i mitten. Lägg limpan i en stor ugnssäker form.
Skala lök och skär i bitar, lägg runt färslimpan. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Ta ut limpan och skär paprikorna i bitar och fördela runt limpan. Salta och peppra och fortsätt att steka limpan i ugnen i 20 minuter till (eller mer om det behövs).
Visningar:
5777
Sparat:
78

LIKNANDE RECEPT

Köttfärslimpa recept
Köttfärslimpa m..
av LEDIVO
över 2 månader
Snabb köttfärsl
av pompano
över 2 månader
Köttfärslimpa,
över 2 månader
Köttfärslimpa p
av lennali
över 2 månader
Världens godast
av Agnii
över 2 månader
Fylld köttfärsl
av Lisa35
över 2 månader