Paprikagratäng

En mättande rätt av bästa sort; smakrik olivolja, aromatisk paprika och fantastiskt god korv.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 röd lök
1 gul lök
1 grön paprika
500 g potatis
1 gul lök
100 g mortadella
50 g tunt skivad salami
½ knippe färsk timjan eller 1 tsk torkad
3 stora skivor ljust lantbröd
3 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk paprikapulver
2 ägg
½ dl mellanmjölk

Gör så här

Dela paprikorna, skölj och strimla dem fint. Skala, skölj och skiva potatisen tunt. Skala, dela och skiva löken tunt.

Skär mortadellan i små tärningar. Dela salamiskivorna om de är stora. Skölj timjankvistarna, skaka dem torra och nyp av bladen. Skär brödet i 1 cm stora tärningar. Värm ugnen till 200 grader.

Hetta upp 2 msk av oljan i en stor, djup stekpanna. Fräs paprika, potatis, lök och timjan ca 10 minuter på medelvärme, krydda med salt, peppar och paprikapulver.

Blanda ner mortadella och salami. Häll grönsakerna i en låg gratängform. Vispa samman äggen och mjölken och häll blandningen över grönsakerna. Strö över brödtärningarna och droppa över resten av olivoljan. Grädda gratängen i ugnen ca 30-40 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Visningar:
1373
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Paprikagratäng recept
Lättlagad bön- ..
av Fin
över 2 månader
Curry och papri
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR