Paprikamarmelad

Underbar marmelad, jätte god som ett spännande inslag på ostbrickan eller toppa på rostad smörgås med ost...

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 lagom sa

Ingredienser

750 g röd paprika ( 4 - 5 st)
1 l strösocker
1 dl äppelcidervinäger
1 dl nypressad citronjuice
1 flaska fruktpektin ( 180 ml)

Gör så här

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat

Kärna ur och finhacka paprikan. Lägg paprika, socker och vinäger i en rejäl gryta. Gör ett uppkok, under omrörning, tills sockret smält.
Ta kastrullen från spisen och låt marmeladen stå 1 timme i rumstemperatur.
Häll i citronjuicen och gör ett nytt uppkok, låt marmeladen koka livligt 5 minuter. Häll i certo och stormkoka marmeladen ytterligare 2 minuter.
Häll upp marmeladen i varma rena burkar.
Lägg en handduk över och låt burkarna stå i rumstemperatur till nästa dag. Tillslut med rena (kokta) lock. Ställ svalt.
Visningar:
2387
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR