Paprikasallad

Gott att bara äta med lite bröd som tapas. Paprikan mâste göras en dag i förväg!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 - 3 röda paprikaor
1 liten bit lök
1 vitlöksklyfta
1 hârdkokt ägg

Olivolja
Vinäger
Salt

Gör så här

Paprikan ska ungsbakas i 150-175º värme. Lägg paprikan som den är (med stjälk och kärnhus) direkt pâ en plât eller en skâl i ugnen. Behöver inget fett eller liknande i botten. Paprikan kommer att tillagas i sitt eget spad!
Ugnsbaka i ugnen tills paprikan har blivit svart i skalet eller när den med sticka känns mjuk. Tar ungefär en timme.

Lât paprikan kallna till dagen efter gärna i en kastrull med locket pâ. När paprikan är kall kan man med händerna ta bort kärnhus och dra bort det tunna skalet. Paprika köttet skärs eller rivs sedan i strimmlor.

Skiva löken och vitlöken (obs! ingen vitlökspress i det spanska köket!) Värm lite olivolja i en liten stekpanna och fräs löken och vitlöken lite mjuk i oljan. Häll över paprikan och salta och tillsätt vinäger efter smak. Hacka ägget och strö över.
Visningar:
1116
Sparat:
29

LIKNANDE RECEPT

Paprikasallad recept
Oxfiléspett med..
av Lilloo
över 2 månader
Pizzasallad
av MrsC
över 2 månader
Lenas kyckling
över 2 månader
Kasslergratäng
av magan2
över 2 månader
Kolbaszbiffar m
av Ackis
över 2 månader
Britas persikok
av ca70
över 2 månader