PARADISISK RÄKRÄTT.

Paprika, curry, peppar, citron, konjak mm. Väl kryddade är de paradisiska räkorna och har man en kopparpanna att servera dem i är rätten lika vacker som välsmakande.

Betyg (5 röster)
Antal personer
4-6
PARADISISK RÄKRÄTT.

Ingredienser

800 g skalade räkor
200 g färska champinjoner , (eller 1 burk skivade i vatten)
200 g lök , gul eller steklök
1 röd paprika
1 grön paprika eller gul
½ dl olja
1 burk hela tomater
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1½ tsk paprikapulver
1½ tsk curry
salt
svartpeppar
½ msk citronsaft
½ dl konjak (eller visky)
1 dl hackad persilja

Gör så här

Skala räkorna. Skiva champinjonerna. Skala löken och skär den i klyftor. Rensa och strimla paprikan.

Fräs lök och svamp i olja i en låg panna.
Slå i tomater och nästan all grädde, spara lite
Koka detta i några minuter. (2-3)
Gör en redning på mjölet och resten av grädden och rör ner den i pannan. Krydda.
Lägg i paprikan och koka ytterligare några minuter (2-3)

Blanda till sist i räkor och konjak. Värm nu bara, koka inte. Pressa citronsaft över enligt tycke och smak.

Serveras med nykokt luftigt ris. Gärna med brytbröd eller painriche för att kunna suga upp såsen med.
Visningar:
12940
Sparat:
136

LIKNANDE RECEPT

Räkor i rock me
av Queenie
över 2 månader
Rånäs räkrätt m
av Annras
över 2 månader
Räkgryta med st
av tina62
över 2 månader
Hett räkris på
av MrsC
över 2 månader
Kikkis örtagård
över 2 månader
Helenas räkrätt
av ros
över 2 månader