Parafit på passionsfrukt

Passionsfrukten med sitt syrligt söta fruktkött passar perfekt med den konjaksdoftande parafiten. Krispiga maränger och färgstarka frukter kompletterar sedan kompositionen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

8 passionsfrukter
1 äggvita
1 dl florsocker
2 msk konjak
3 dl vispgrädde

Till servering:
1 passionsfrukt
8-16 maränger
Exotisk frukt i bitar

Gör så här

Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Passera genom en sil så att kärnorna kommer bort från purén.

Vispa ihop äggvita och florsocker i en bunke.

Ställ den i en kastrull med sjudande vatten. Vispa tills massan blir tjock, ca 3 minuter. Låt den kallna.

Rör ner fruktpurén och konjak. Vispa grädden och rör ner den.

Lägg plastfolie i en avlång form, cirka 1½ liter. Häll i smeten.

Låt parfaiten stå i frysen i minst 4 timmar.

Skär parfaiten i skivor och servera tillsammans med maränger och frukt. Garnera med lite passionsfruktkött.
Visningar:
2539
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Mockaparfait
av Queenie
över 2 månader