Parfait (grundrecept)

Tillsätt den smaken DU tycker bäst om.

Betyg (0 röster)
Antal personer
16 st

Ingredienser

8 st äggulor
2 dl strösocker
8 dl grädde

Gör så här

Vispa grädden till hårt skum.
Vispa samman gulor och socker i en rostfri kastrull. Först kallt sedan över svag värme.
Vispa tills massan blivit 50*C, tag av den från plattan och fortsätt vispa tills massan är 25*C.
Blanda samman grädden med äggsmeten samt smakämne.
Fyll i en form som du klätt med plastfolie. Frys in.
Man kan i stort sett smaksätta den med vad man vill.
När du sk atina den så spola formen under rinnande kallt vatten i ca 10-15 sekunder.
Visningar:
2029
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Parfait recept
Toblerone parfa..
av Klingan
över 2 månader
Choklad & Vanil
av LEDIVO
över 2 månader
Parfait tårta..
av Disen
över 2 månader
Parfait med tre
av burbot
över 2 månader
Kladdkaka på ma
över 2 månader
Hjortronparfait
av ros
över 2 månader