Parisersoppa

Servera med rostade baguettskivor och riven ost.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

400 g nötfärs
1,5 msk matfett till stekning
1 purjolök
1 stånd kinakål, ca 150 g
2 msk svensk senap
1 liter buljong, ev lite mer
1 msk soja
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar

Gör så här

Fräs färsen i matfett i en gryta. Smula inte sönder den för mycket. Lägg i strimlad purjo och kål och låt det fräsa med i färsen en stund. Tillsätt senap och buljong.

Krydda med soja, salt och peppar. Låt soppan koka 10 minuter. Ös upp i portionsskålar eller tallrikar. Lägg en eller ett par rostade små brödskivor i varje skål och strö på ost.
Visningar:
450
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.