Parmafisk med basilikapotatis

Fisk är gott och nyttigt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

ca 1 kg Potatis
600 g Fiskfilé ( hoki eller rödspätta)
1 tsk Salt
2 krm Peppar
100 g Parmaskinka i skivor
1 msk Olivolja
2 dl lätt Créme fraiche
1 kruka Basilika

Gör så här

Skala och skär potatisen i skivor. Koka potatisskivorna mjuka i lättsaltat vatten.

Skär fisken i portionsbitar. Krydda med hälften av saltet och pepparn. Linda skinkskivorna runt varje fiskbit. Lägg dem i en ugnssäker form.

Droppa över oljan och stek mitt i ugnen i 250 grader ca 10 minuter.

Mixa créme fraichen med basilikan och resten av saltet och pepparn med en mixerstav.

Låt potatisen rinna av och häll den gröna såsen över.

Servera fisken med potatisen, gröna ärtor och bröd.
Visningar:
560
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.