Parmalindad persiljefilé & senapssås

Dijonsenapen ger karaktär åt såsen

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 fläskfile , ca 500 g
1 knippa persilja
salt
peppar
2 msk dijonsenap
80 g parmaskinka

DIJONSÅS:
2 dl vattaen
2 msk kalvfond
2 dl cremé fraiche
2 tsk soya
1 msk dijonsenap
2 msk vetemjöl
3 msk hackad timjan

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader
1 Skär en ficka längs med filén. Hacka persiljan och fyll filén med den. Fäst ihop med tandpetare. Gnid in filén med salt och peppar och bred på senap. Vira skinka runt filén och lägg den i en ugnsäker form. Stek den till 70 grder innertemperatur ca 25 minuter.
3.
DIJONSÅS: Blanda alla ingridienser utom timjan i en kastrull. Låt koka upp. Låt såsen sjuda ca 5 min. smaka av och blanda ner timjan.
3. Ta bort tandpetarena och skär upp köttet i skivor. Servera med såsen samt gärna kokt ris och en tomatsallad.
Visningar:
1070
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.