Parmesanbollar

När du vill bjuda på ett tilltugg till drinken eller inleda en lätt måltid passar dessa fluffiga och utsökta munsbitar alldeles utmärkt att servera.

Betyg (1 röst)
Antal personer
30 st

Ingredienser

150 g parmesanost
150 g parmaskinka
2,5 dl vatten
50 g smör eller margarin
2,5 dl vetemjöl
4 ägg

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Riv parmesanosten och tärna parmaskinkan.

Koka upp vatten och matfett. Ta kastrullen från värmen och vispa ner mjölet med en kraftig visp.

Ställ tillbaka kastrullen på plattan en mycket kort stund. Rör kraftigt tills mjölet släpper bottnen.

Ta åter kastrullen från värmen och rör ner äggen, ett i taget.

Tillsätt osten och skinkan och blanda väl. Klicka ut ca 30 bollar av smeten på en bakpappersklädd plåt.

Grädda bollarna mitt i ugnen ca 20 minuter tills de fått gyllene färg och känns lätta. Servera dem varma.
Visningar:
2455
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.