Parmesangratinerad aubergine med tomatsås

väldigt gott och lite festligare

Betyg (0 röster)
Antal personer
2-4

Ingredienser

2 auberginer
100 g riven parmesan
1/2 dl ströbröd
1 tsk timjan
1 ägg
salt
peppar

Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
en halv burk krossade tomater
1 msk timjan
1 msk basilika eller några blad från en färsk kruka
1 dl chilisås
salt
peppar

Gör så här

Skär auberginen i smala skivor på längden, förslagsvis med en osthyvel. Vispa upp ägget. Blanda ost, ströbröd och timjan. Vänd skivorna i ägget, sedan i ostblandningen. Stek dem några minuter på varje sida. Krydda med salt & peppar. Gör tomatsåsen och låt sjuda ca 15 min, den blir bara godare om man låter den sjuda länge. Servera med klyftpotatis, färdigköpt eller hemmagjord ;)
Visningar:
1642
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Tomatsås recept
Nonna Annas sic..
över 2 månader
Vegetarisk lasa
av TessaA
över 2 månader
Tinas bästa köt..
av Tiol
över 2 månader
Enkel Minestron
av Caddiie
över 2 månader
Vegetarisk lasa
över 2 månader
Kebab pizzabull
av LaJefa
över 2 månader