Parmesangratinerad sparris med serranoskinka

En smakfull förrätt med trevligt utseende

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

8 skivor serranoskinka
8 grova formbröd
16 färska sparris
3 hg riven parmesanost
1/2 dl creme fraiche
2 tsk fransk senap
2 dl bladspenat
8 coctailtomater
Gräslök (färsk)
Olivolja
Citron (färsk eller koncentrerad)

Gör så här

Förväll sparrisen i kokande lätt saltat vatten i 4 minuter
Lägg sparrisen på en oljad ugnsfast form. Strö över parmesanosten. Ställ in i ugnen i 10 minuter på 200 grader.
Stek serranoskinkan i olivolja hastigt på båda sidor. Lägg åt sidan, eller håll skinkan varm i ugn.
Rosta brödet, låt kallna.
Blanda creme fraiche med senap. Applicera en-två tsk senapsblandning på brödet. Lägg två sparris med parmesanost i ett kryss på varje bröd.
Lägg på en bit serranoskinka per brödbit.
Fördela lite bladspenat och ett par strån färsk gräslök på brödbitarna.
Blanda olivolja och citronpress och ringla lite över varje brödbit.

Servera tillsammans med ett torrt vitt vin.
Visningar:
3202
Sparat:
30

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilégryta
över 2 månader
Serranolindad f
av lennali
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Helstekt kalkon
av MrsC
över 2 månader
Lyxig torskgrat
över 2 månader
Krämig kyckling
över 2 månader