Pasha

Till påsken är det ett måste att ha pasha som efterrätt!
(pasha uttalas med långt a i början och utan sje-ljud, alltså precis som det skrivs!)

Betyg (6 röster)
Antal personer
10-12
Pasha

Ingredienser

200 g smör
1½ dl socker
500 g kvarg (kesella)
1 ägg
1½ dl grädde
½ citron , saften
1 - 2 tsk vaniljsocker
3 msk mandelkross
3 msk russin

krossad ananas eller konserverade persikor

Gör så här

Vispa smör och socker till skum. Tillsätt kvargen, ägget, kryddorna och grädden som vispats till skum. Häll kvargblandningen att rinna av t.ex. i ett kaffefilter i en sil. Stjälp upp pashan på serveringsfat följande dag. Garnera med frukt.
Visningar:
13466
Sparat:
108

LIKNANDE RECEPT

Pasha recept
GI-pasha
över 2 månader
Pasha
över 2 månader
Pasha, rysk pås
av lHelena
över 2 månader
Estnisk pasha
över 2 månader
Påskpasha
av Voikka
över 2 månader
Rysk pasha
över 2 månader