Passionsfruktkaka

En perfekt sommarkaka

Betyg (1 röst)
Antal personer
12-14

Ingredienser

Kaka:
3 dl Vetemjöl
2 msk Socker
125 g Smör eller margarin
1 Äggula

Fyllning:
3 Ägg
2 dl Strösocker
2 dl Vispgrädde
2 msk Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
1 Lime
2 Passionsfrukter

Garnering:
2 Passionsfrukter
Florsocker

Gör så här

Hacka ihop mjöl, socker och rumsvarmt smör till en grynig massa. Tillsätt äggula och arbeta ihop till em smidig deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm/diam.
Låt degen vila i kylen i ca 30 min.
Vispa ägg och socker poröst. Dela passionsfrukterna i halvor och skrapa ur fruktköttet. Tillsätt fruktköttet, skal och saft av 1 lime, vaniljsockret, vetemjölet och vispgrädden i äggblandningen.
Häll fyllningen i pajformen och grädda i nedre delen av ugnen på 200' i ca 30 minuter.
Låt kallna.
Garnera med passinsfrukt och siktat florsocker.
Visningar:
1016
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR