Pasta al Pesto

Visst kan man köpa färdig pesto och troligtvis är det biligare än att göra eget men....det finns alltid något speciellt i ens eget pesto som ingen "färdigförpackade" kan slå.
Och det är sååååååenkelt dessutom.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Pasta al Pesto

Ingredienser

1 kruka färsk basilika
1 kruka färsk persilia
Pinjenötter
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Gourmetsalt
Svartpeppar
Färsk parmesan
Soltorkade tomater, för röd pesto
Pasta, gärna färsk

Gör så här

I en matbereddare lägger man i basilikan, persilia, vitlök, pinjenötter (om du orkar så kan du rösta dem, det gör skilnad), riven parmesan, gourmet salt (inte mycket då parmesanen är rätt så saltat) & svart peppar.
Kör igån den så att allt blir riktigt mixad och sedan så häller du i olivoljan sakta i en stråle under tiden det körs så att det får den rätta konsistens.
Smaka av i fall det behövs mera salt eller peppar.
(vill du lyxa till den eller helt enkelt prova en annan variant på det kan du alltid lägga i soltorkade tomater i det hela. MUMS!!
Koka pastan enligt förpackningen och blanda allt medans pastan är värm.
Riv färsk parmesan övanpå det hela och NJUT !!
MMMMMMM...................
Visningar:
2663
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Pasta recept
Bettans goda pa..
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Krämig pastasal
av sajoh69
över 2 månader