Pasta a'la Edlund con Skinka

En kryddig och lättlagad skinksås till pastan med smak av vitlök, chili och paprika. Skinkan kan ersättas med bacon.

Betyg (1 röst)
Antal personer
2 st
Pasta a'la Edlund con Skinka

Ingredienser

1 Paket skinka (eller 2 paket bacon)
1 st Röd paprika
3 st Stora champinioner
2 st Vitlöksklyftor
½ tsk Sambal olek
2dl Matlagningsgrädde
1 msk matolja
½ dl Riven Parmesan
Salt
Peppar

Gör så här

1. Hacka skinka, paprika och champinioner i lagom munsbitar.

(1,5. Använder du bacon istället för skinka, stek baconen i någon minut tills de fettat sig, och stek sedan grönsakerna i fettet som blir kvar när du tagit upp baconen)

2. Börja med att steka champinionerna i matoljan någon minut tills de vattnat av sig, lägg sedan i skinkan och paprikan.

3. Häll i Sambal Olek och pressad vitlök, krydda med salt och peppar efter behag.

4. Häll i matlagningsgrädden och häll i parmesanen. Låt koka upp och skjuta i en minut.

Servera med nykokt pasta, riven parmesan och några blad färsk basilika eller persilia.
Visningar:
2353
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Pasta recept
Bettans goda pa..
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Krämig pastasal
av sajoh69
över 2 månader