Pasta alla carbonara

Åh, så smarrigt det är med en vällagad Carbonara.

Betyg (49 röster)
Antal personer
3 st
Pasta alla carbonara

Ingredienser

250 g spaghetti
1 pkt bacon ( 150 g)
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
2 dl grädde
50 g färskriven parmesan
Svartpeppar , grovmalen
1 st ägg

Tillbehör:
Riven parmesan
Tomatsallad
Nymalen svartpeppar

Gör så här

Strimla bacon och finhacka löken.
Riv parmesan.
Koka spagettin.

Under tiden pastan kokar, fräs lök och pressad vitlök glansig och mjuk (EJ brynas) i en panna. Häll upp i skål.
Knaperstek därefter bacon i pannan, och låt rinna av på hushållspapper.

Diska ur pannan och häll i grädden, värm försiktigt. Blanda i bacon och lökblandningen. Peppra.

Häll av pastan och vänd ned den i grädden.
Tillsätt den rivna parmesanen och ägget. Se till att allt blir genomvarmt men försök undvika att ägget stelnar.

Mal över svartpeppar och servera direkt ur pannan med mer riven parmesan.

Servera en enkel tomatsallad till.
Visningar:
42828
Sparat:
1273

LIKNANDE RECEPT

Pasta recept
Bettans goda pa..
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Krämig pastasal
av sajoh69
över 2 månader