Pasta carbonara

Det här är inte den riktiga recepten på pasta carbonara men ....som vanligt så måste jag ändå testa mina idéer. Och just denna blev väldigt lyckad.

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st
Pasta carbonara

Ingredienser

Pasta
Olivolja
2 pkt Bacon tärnad
1/2 gul Lök strimlad
1 Vitlöksklyfta i skivor
Torrt vit vin
Svartpeppar
Salt
Parmesan
2 äggulor
3,5 dl Grädde

Gör så här

Koka pasta enligt anvisningen.
Under tiden steker man löken i pannan med olivolja. När löken här blivit mjuk lägger man i bacon och vitlöken och krydda med svartpeppar. Stek alltihopa tills baconet har fått färg (ej kryspig) och häll en skvätt av vitvinet. Låt det verka i ca 30 sekunder så att alcoholen försvinner och häll i grädden.
Låt det småputtra 2-3 minuter och dra bort ifrån värmen.
Nu häller du i äggulorna och rör om direkt men sakta.
Smaka av med saltet och riv parmesan över det hela.
Blanda med den värma pastan.
Lite extra svartpeppar och en skvätt olivolja och...mmmmmm.........
Glöm inte ett gott bröd till det ;-)
Visningar:
11760
Sparat:
107

LIKNANDE RECEPT

Pasta recept
Bettans goda pa..
över 2 månader
Pasta alla carb..
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader