Pasta De luxe

En underbar kombination av hårdkokta ägg och rökt lax i en mustig creme fraiche sås.
Nöjda gäster garanteras!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Pasta De luxe

Ingredienser

300 g tagliatelle eller pastasnäckor
3 håsrkokta ägg
1 burk creme fraiche
2 msk finklippt dill
2 msk finklippt gräslök
2 krm salt
vit eller svartpeppar
200 - 250 g kallrökt lax
1 msk smör eller margarin

Gör så här

Koka pastan i lättsaltat vatten.
Skala och hacka äggen. Lägg creme fraiche i en tjockbottnad kastrull och tillsätt ägghack, dill, gräslök, salt och peppar.
Värm såsen under ömrörning men låt den inte koka.

Skär laxen i fina strimlor. Häll av vattnet från pastan. Lägg matfettet i kastrullen och låt det smälta, häll tillbaka pastan.
Fördela pastan i 4 djupa tallrikar och häll på såsen, toppa med laxstrimlor och servera.

Brukar själv tillsätta en burk med röd kaviar i såsen, lyfter hela rätten lite till :-)
Visningar:
6553
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Pasta recept
Bettans goda pa..
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Krämig pastasal
av sajoh69
över 2 månader