Pasta med halstrad lax & ugnsbakade grönsaker

Gott och enkelt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 portioner pasta, t ex penne
4 morötter
2 msk olja
½ tsk salt
2 paprikor, gärna olika färger
1 rödlök
500 g laxfilé, skinnfri
150 g färska champinjoner
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
50 g smulad ädelost
parmesanost

Tomatsås:
2 dl passerade tomater
2 msk kalvfond
1 dl créme fraiche
2 krm salt

Gör så här

Ugn 200 grader.
Koka pastan enl anvisning på förpackning.
Skala morötterna och skär dem i stavar. Lägg dem på en ugnsplåt, pensla med olja och salta. Stek mitt i ugnen 5 minuter. Ansa och skär paprikorna i bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Lägg paprika och lök på plåten Pensla med olja och stek ytterligare 15 minuter.

Sås:
Blanda tomater, fond och créme fraiche. Låt koka upp och smaka av med salt.

Skär laxen i mindre bitar. Ansa och dela svampen om den är stor. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek lax och svamp ca 5 minuter. Salta och peppra.

Vänd samman pasta, grönsaker, lax och svamp. Strö över ostsorterna och servera med tomatsåsen.
Visningar:
1337
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Pasta recept
Bettans goda pa..
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Krämig pastasal
av sajoh69
över 2 månader