Pasta med krämig skinksås

En krämig sås med äggulor gör pastan till en riktig festrätt. Såsen är inspirerad av det schweiziska köket och innehåller såväl rökt som kokt skinka.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

100 g färska champinjoner
100 g kokt skinka
100 g rökt skinka
2 - 3 msk smör eller margarin
1 burk krossade tomater
½ tsk salt
vit- eller svartpeppar
2 krm timjan
2 liter vatten
4 tsk salt
250 - 300 g pasta
4 äggulor

Gör så här

Putsa champinjonerna om det behövs och skär dem i skivor. Skär all skinka i strimlor eller tärningar.

Fräs matfettet i en vid kastrull, lägg i skinka och svamp och låt allt fräsa ett par minuter utan att få färg.

Tillsätt tomater och kryddor och koka såsen utan lock så att en del av vätskan ångar bort.

Koka upp vatten och salt i en stor gryta. Lägg i pastan och koka den enligt anvisningarna på paketet. Låt pastan rinna av snabbt i ett durkslag.

Vispa upp äggulorna i en skål och häll dem i såsen under omrörning. Värm såsen men låt den inte koka. Lägg upp pastan i djupa tallrikar och fördela såsen över.
Visningar:
4747
Sparat:
150

LIKNANDE RECEPT

Pasta recept
Bettans goda pa..
över 2 månader
Spaghetti med s..
av nettan
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader