Pasta med smögensås

Pasta, olivolja och vin tillsammans med salta räkor och färskt kryddgrånt, det blir en snabblagad och härlig pastarätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

300 - 400 g pasta
2 - 3 msk olivolja
1 gul lök
2 stora klyftor vitlök
3 - 4 stjälkar selleri
1 morot
1 burk krossade tomater
1 dl vin , rött eller vitt
0,5 dl fiskbuljongtärning
2 - 3 msk färsk , hackad basilika eller 2 - 3 tsk torkad
300 g skalade räkor

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll upp den i ett durkslag och låt den rinna av väl.

Häll 1 msk olivolja i kastrullen, tillsätt pastan och skaka den så att den blir glansig. Håll pastan varm.

Skala lök och vitlök och hacka allt ganska fint. Putsa sellerin och skär den i skivor. Skala och strimla moroten.

Värm resten av oljan i en kastrull. Lägg grönsakerna i oljan och fräs några minuter under lock utan att de tar färg.

Tillsätt krossade tomater, vin och buljongtärning och sjud såsen 5-10 minuter utan lock. Lägg i basilika och avrunna räkor och värm såsen, men låt den inte koka. Smaka av.
Visningar:
3000
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Pasta recept
Bettans goda pa..
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Krämig pastasal
av sajoh69
över 2 månader