Pasta med tomatsås

Fantastisk enkelt och god tomatsås. Min mammas egen tolkning av en italiensk delikatess.
Den här såsen brukar vi göra i stora last (fast då utan vitlök)när tomaterna är som billigast och sedan frysa det i portioner. Det kan användas till köttfärssås,grytor eller många andra rätter.
Man kan spara måååååånga pengar här kan jag lova.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 gr Pasta
7-8 tomater (hackade) eller 2 krossad tomat burkar
1 Röd paprika (hackad)
1 skivad vitlök
1 kruka färsk basilika (grovhackad utan stjälkar)
2 msk tomatpuré
Gourmetsalt
Svartpeppar
1/2 tsk kumin
1 tsk koriander
Parmesan

Gör så här

koka pastan enligt förpackningen (al dente)
I en liten kastrull eller traktörpanna häller du i en skvätt olivolja och fräser vitlöken och den hackade paprikan. När det är fräst lägger du i basilikan i 5-10 sekunder och sedan tomaterna, tomatpuré, salt, peppar, kumin och koriander.
Låt det småputtra i ca 10-15 min under lock. och mixa det sedan med stavmixer (eller mixern)
Smaka av med salt och peppar om det behövs....
Blanda det med den färdiga pastan och servera med en skvätt olivolja och riven parmesan ost.
Som vanligt....ett gott lantbrod till det är alltid välkommen i mina rätter.
Visningar:
3469
Sparat:
61

LIKNANDE RECEPT

Pasta recept
Bettans goda pa..
över 2 månader
Nonna Annas sic..
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader