Pasta Rigatoni med salsiccia och pecorinoost

Såg detta recept i en söndagsbilaga till Aftonbladet för ett tag sen och tänkte - jag måste testa det. Bara goda ingredienser.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g rigatonipasta
1 1/2 dl mjölk
50 g torkad karljohanssvamp
150 g körsbärstomater
200 g salsiccia (kryddig vitlökskorv)
1/4 dl olikolja, extra vergine
1/2 tsk salt
50 g nyriven pecorinoost
1/2 dl färska basilikablad

Gör så här

1. Värm mjölken fingervarm. Lägg ner den torkade svampen. Låt stå. Dela tomaterna i halvor.
2. Ta av skinnet på salsiccian och skär den i sirka 1x1 cm stora tärningar eller smula sönder den i lika stora bitar.
3. Koka pastan enligt anvisningar. Stek under tiden salsiccian i olikvolja i en stekpanna med hög kant eller vid gryta.
4. Ta upp svampen ur mjölken och skär i mindre bitar, lägg sedan den tillsammans med tomaterna i stekpannan med salsiccian. Rör om och låt koka på låg värme.
5. När pastan är klar, blanda med såsen, pecorinon och basilikan. För en krämigare sås, tillsätt 3 msk av mjölken.
6. Vänd pastan med en trägaffel så att den täcks av såsen.
7. Garnera med pecorino och färsk basilika.
Visningar:
2874
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Pasta recept
Bettans goda pa..
över 2 månader
Carbonara di Sa..
av Alven05
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader