Pastagratäng med kassler och spenat

Allt i ett. Fram med formen på bordet.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Pastagratäng med kassler och spenat

Ingredienser

400 g fryst hackad spenat
300 g pasta
300 g kassler, i strimlor
1 msk flytande margarin
3 msk vetemjöl
4 dl mellanmjölk
2 dl ost, riven
1 vitlöksklyfta, pressad
3-5 krm salt
1 krm svartpeppar
2 tomater, i skivor

Tillbehör:
4 morötter, rårivna

Gör så här

Ugnstemperatur 225º

Tina spenaten. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av den och varva den med kasslern i en stor ugnssäker form.

Fräs spenaten i margarinet i en kastrull. Strö över mjölet och rör om. Häll i mjölken och koka upp under omrörning. Låt sjuda ett par minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner 1 dl ost och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner såsen i formen, lägg på tomat-skivorna och strö på resten av osten.

Gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Servera med morötterna.
Visningar:
2084
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Pastagratäng recept
Bettans goda pa..
över 2 månader
Mina barns gott..
av Pomero
över 2 månader
Taco pastagratä
över 2 månader
Kyckling och pa
över 2 månader
Supergod kyckli
av Marre73
över 2 månader
Krämig pastagra
av kekke46
över 2 månader