Pastejfylld köttfärsrulle

Den här tycker jag är gudomlig, man kan göra så himla mkt gott med köttfärs!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

400 g köttfärs , gärna blandfärs
1½ tsk salt
3/4 dl ströbröd
2 dl mjölk
2 msk råriven lök
2 krm mald peppar

Fyllning:
1 ask bredbar leverpastej
1 liter smörfrästa kantareller eller motsvarande på burk
3 msk hackad persilja

Klyftpotatis

Gör så här

Blanda köttfärs och salt. Låt ströbrödet svälla i mjölken i 10 minuter. Späd färsen med blandningen och tillsätt lök och peppar. Bred ut färsen till en stor fyrkant på en vattensköljd skärbräda.

Rör pastejen mjuk och bredbar i en skål. Bred den sedan över färsplattan. Strö över kantareller och persilja. Forma färsen till en rulle som läggs i en ugnssäker form. Stek rullen i 200 grader cirka en timma.

Stek potatisklyftorna vid sidan av färsen under ca 40 minuter.
Visningar:
1427
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Köttfärsrulle recept
Köttfärsrullade
över 2 månader
Köttfärsrulle m
över 2 månader
Köttfärsrulle p
av SDMaya
över 2 månader
Smördegsinbakad
av malliss
över 2 månader
Köttfärsrulle m..
över 2 månader