Pavlovarulle

En klassisk nyzeeländsk Pavlovatårta på nytt sätt. Gör en smaskig rulltårta av maräng och fyll med friska jordgubbar och grädde. En underbart god delikatess!

Betyg (2 röster)
Antal personer
8-10
Pavlovarulle

Ingredienser

Botten:
4 - 5 rumsvarma äggvitor
1 tsk ättika
2,5 dl finkornigt strösocker
2 tsk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 msk socker
½ liter jordgubbar

Garnering:
2 - 3 kiwifrukter

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Vik upp kanterna på pappret så att det bildas en form. Klipp jack i hörnet så går de lättare att forma.

Vispa äggvitorna med ättikan i en torr skål tills konsistensen blir som ett fast skum.

Tillsätt lite socker i taget medan du fortsätter att vispa. När hälften av sockret är nervispat blandas resten av sockret med majsstärkelse och vaniljsocker.

Fortsätt vispa ner lite sockerblandning i taget. När allt socker är nervispat och det är ett hårt skum breds smeten ut på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter, tills ytan fått lite färg.

Sockra på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Ta bort pappret den bakats på. Låt svalna.

Vispa grädden hårt, blanda ner socker och bred grädden över den avsvalnade kakan. Dela jordgubbarna i mindre bitar och fördela dem på kakan.

Rulla samman kakan från långsidan. Rulla den ganska löst. Lägg över rullen på ett serveringsfat och dekorera med kiwi. Servera gärna jordgubbar och blåbär vid sidan om.
Visningar:
8563
Sparat:
119

LIKNANDE RECEPT

Pavlovarulle recept
Fettsnål pavlov..
av Fin
över 2 månader
Pavlovarulle
av snutten
över 2 månader
Pavlovarulle me
av Fin
över 2 månader