Pavlovarulle

Smaskig rulltårta av maräng, fylld med jordgubbar och grädde. Räcker till ca 8-10 bitar

Betyg (1 röst)

Ingredienser

Botten:
4 - 5 rumsvarma äggvitor
1 tsk ättika
2 1/2 dl strösocker
2 tsk majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 msk strösocker
1/2 liter jordgubbar

Garnering:
2 - 3 kiwifrukter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Vik upp kanterna på pappret sa att det bildas en form. Klipp jack i hörnen så går det lättare att forma.

2. Vispa äggvitorna med ättikan i en skål, tills konsistensen blir som fast skum.

3. Tillsätt lite socker i taget medan du fortsätter att vispa. När hälften av sockret är nervispat blandas resten av sockret med majsstärkelse och vaniljsocker.

4. Fortsätt vispa ner lite sockerblandning i taget. När allt socker är nervispat och det är ett hårt skum, breds smeten ut på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter, tills ytan fått lite färg.

5. Sockra på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Ta bort pappret den bakats på. Låt svalna.

6. Vispa grädden hårt, blanda ner socker och bred grädden över den avsvalnade kakan. Dela jordgubbarna i mindre bitar och fördela doem på kakan.

7. Rulla samman kakan från långsidan. Rulla den ganska löst. Lägg rullen på ett serveringsfat och dekorera med skivad kiwi.
Visningar:
1825
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Pavlovarulle recept
Fettsnål pavlov..
av Fin
över 2 månader
Pavlovarulle
av Queenie
över 2 månader
Pavlovarulle me
av Fin
över 2 månader