PEACH MELBA

Den här klassiska desserten skapades i sekelskiftets kulinariska Londonmiljöer. Skapelsen tillägnades en av dåtidens mest framgångsrika sångerskor – Dame Nellie Melba från Melbourne i Australien.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 konserverade persikohalvor
½ l färska jordgubbar, hallon eller 1 pkt frysta bär
2 msk florsocker
½ - 1 msk vatten
1 msk flagad rostad mandel
4 stora skopor god vaniljglass

Gör så här

Låt persikohalvorna rinna av väl. Skölj och rensa jordgubbar eller hallon. Om de är frysta, låt dem tina en aning. Kör jordgubbar eller hallon till puré i en matberedare. Tillsätt florsocker och vatten, så att purén blir lagom tjockflytande.

Lägg mandeln i en torr stekpanna och rosta den. Var försiktig så att den inte bränns. Lägg persikohalvorna på vackra assietter eller i serveringsglas och placera en skopa vaniljglass vid sidan av persikohalvorna. Häll bärpurén över persikor och glass och garnera med rostad mandel.
Visningar:
8727
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Peach Melba paj
av SDMaya
över 2 månader
Peach Cream Pie..
över 2 månader
Bonka bäver
över 2 månader
Sandras underba
över 2 månader
Peachy Melba
av egoboy
över 2 månader
Sex on the Sink
av SDMaya
över 2 månader