Peach melba cheesecake

Cheesecake är mångas favoritdessert. Denna cheesecake har en underbr smak av persika. Det går bra att baka den en dag i förväg.

Betyg (1 röst)
Antal personer
16 bitar

Ingredienser

2½ dl smulade digestivekex
3 msk smält smör eller margarin
Matfett till formen
600 g philadelphiaost
2½ dl strösocker
2 ägg
2½ dl kesella
2 dl persikopuré
2 msk vetemjöl
2 msk persikolikör eller persikonektar
1 dl grovt hackad, färsk persika

Topping och garnering:
3"½ dl vispgrädde
½ dl hallonpuré eller hallonsylt
9 färskahallon
Mynta- eller citronmelissblad

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form med matfett. Blanda kexsmulor och smält matfett i formen. Pressa ut massan i botten av formen.

Vispa ihop philadelphiaosten och sockret i en mixer till en jämn smet. Vispa ner ägg, kesella, persikopuré, mjölk och likör tills allt är väl blandat. Rör ner den hackade persikan.

Häll smeten i formen och baka i ugnen i en timma. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan helt. Låt kakan svalna i ugnen ca 30 minuter. Kyl sedan i kylskåp minst 3 timmar eller över natten.

Vispa grädden och rör ner hallonpurén. Bred blandningen ovanpå kakan. Garnera med hallon och mynta- eller citronmelissblad.
Visningar:
1959
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Cheesecake recept
After Eight che..
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Snabbcheesecake
av Alsing
över 2 månader
Turtle cheeseca
av grill
över 2 månader