Pekanrutor

Pekannötter växer på hickoryträd i USA samt i vissa delar av Asien. Nötens utseende såväl som smaken påminner om valnöten, men denna är lite mildare.

Betyg (0 röster)
Antal personer
24 st

Ingredienser

Bottnar:
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker

Fyllning:
1 ägg
½ dl honung, gärna flytande
100 g, ca 1½ dl pekannötter
1 msk vetemjöl

Garnering:
150 g mörk blockchoklad
1 tsk matolja

Gör så här

Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman matfett, mjöl och socker, gärna i en matberedare.

Smörj en liten långpanna, ca 20x30 cm, lätt. Tryck eller kavla ut degen i pannan.

Gör fyllningen. Vispa ägg och honung pösigt, gärna med elvisp. Grovhacka pekannötterna. Blanda nötterma med mjölet.

Rör ner nöt- och mjölblandningen i äggvispet. Bred ut nötsmeten jämnt över degen.

Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.

Låt kakan svalna något. Skär den sedan i 24 rutor, ca 4x5 cm.

Gör garneringen. Smält chokladen med oljan i vattenbad eller i mikron.

Bred eller ringla den smälta chokladen över rutorna. Låt kakorna stå kallt fram till serveringen.
Visningar:
594
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR