Pepparkakor

Betyg (0 röster)

Ingredienser

450 g farinsocker
3 dl sirap
3 dl tunn grädde
2 tsk mald ingefära
2 tsk kanel
2 tsk malda nejlikor
2 msk bikarbonat
1,2 kg vetemjöl

Gör så här

Blanda alla ingredienserna utom mjölet, och rör massan väl ca 10 min. Arbeta in vetemjölet, men spar ett par dl till utbaket. Låt degen vila svalt och övertäckt något dygn eller längre. Degen kan förvaras ca 1-2 månader svalt och övertäckt. Grädda pepparkakorna på smord eller bakplåtsklädd plåt i 175-200 grader.
Visningar:
1433
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Pepparkakor recept
Julens godaste ..
av maggi
över 2 månader
Mjuk pepparkaka..
av LEDIVO
över 2 månader
Cheesecake med
över 2 månader
Pepparkladdkaka
över 2 månader
Pepparkaksrullt
över 2 månader
Pannacottatårta
över 2 månader