Pepparkaks-bars

Perfekt som mellanmål eller före/efter träning.

Betyg (0 röster)
Pepparkaks-bars

Ingredienser

1 dl valnötter
2 tsk ekologiskt jordnötsmör
1,5 dl osvavlade, torkade aprikoser
1 dl rågflingor
4 msk osötad müsli t.ex Pauluns äpple-& kanelmüsli med pumpafrön och quinoa
2-3 tsk pepparkakskrydda eller annan smaksättning t.ex kardemumma/ingefära
3 msk osockrad sylt (Jag använde sylten fyra frukter från Blueberry)

Garnering:
1 uppvispat ägg
2 msk osötad musli

Gör så här

Sätt ugnen på 110 grader. Mixa sedan valnötter, jordnötsmör, aprikoser, rågflingor, müsli, krydda och sylt till en jämn men bitig massa. Smaka av med ev mer krydda. Bred ut massan jämnt i en form och pensla toppen med uppvispat ägg. Strö över lite müsli och sätt in i ugnen i 15 minuter. Ställ formen i frysen 1 timme innan du skär i bitar och förvarar i kylskåp.
Visningar:
5009
Sparat:
118

LIKNANDE RECEPT

Saftiga lussebu..
över 2 månader
Pepparkaks- och
av lennali
över 2 månader
Pepparkaks- och
av Amber
över 2 månader
Pepparkaks vit
av Eikbom
över 2 månader