Pepparkaks skorper

Gillar du pepparkaks smaken mjuk eller hård. Prova dessa.

Betyg (0 röster)
Antal personer
För ca 55

Ingredienser

100 g Smör
1 mskpepparkaks krydda
( eller 2 tsk mald nejlika ,2 tsk maald ingefära , 2 tsk maldkanel)
50 g grovhackad skalad mandel
2 ägg
1½ dl socker
5 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl russin (om man gillar det)

Gör så här

1* Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör,rör i pepparkakskryddan och låt svalna. Grovhacka mandeln.
2*Vispa ägg och socker pösigt.Tillsätt det smälta smöret med pepparkaskryddan och mandeln.
3*Blanda samman mjöl,bakpulver. Tillsätt denna blandning lite i taget så att det blir deg.
4*Rulla ut degen i 3 längder ungefär lika långa som plåten. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
5*Ta ut plåten och skär genast längderna i smala(ca 1 cm) sneda bitar. Vänd skorperna och rosta dem med snitt ytan uppåt i 175 grader i ca 5 minuter.Vänd och rosta andra sidan 5 minuter.
6*Stäng sedan av ugnen och låt skorperna torka ytterligare i eftervärmen. Ha ungsluckan lite på glänt, exempelvis med en träslev emellan.
Visningar:
585
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Choklad mums-mu
av monfo
över 2 månader
Cheesecake med
över 2 månader
Pepparkaksrullt
över 2 månader
Goda pepparkaks
av mafia
över 2 månader
Morots cupcakes..
över 2 månader
saffransskorpor
av epi
över 2 månader