Pepparkaksbröd

Betyg (2 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

2 dl ljus matbrödssirap
1½ dl brun farin
1½ dl filmjölk
1 ägg
5 dl vetemjöl
2 dl fint rågmjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk hjorthornssalt
½ tsk malda kryddnejlikor
½ tsk malen ingefära
½ tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel

Gör så här

Rör samman sirap, farinsocker, filmjölk och ägg i en bunke. Blanda de båda mjölsorterna med bikarbonat, hjorthornssalt och kryddorna. Rör ned det i sirapsblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en smord, avlång brödform. Ca 1½ liter. Grädda brödet på galler i nedre delen av ugnen i 175°C i 70 min. Låt limpan svalna i formen innan den stjälps upp på galler. Låt kallna i en bakduk.
Visningar:
8136
Sparat:
83

LIKNANDE RECEPT

Pepparkaksbröd recept
Pepparkaksbröd ..
av inc
över 2 månader
Pepparkaksbröd..
över 2 månader
Pepparkaksbröd
över 2 månader