Pepparkaksrulltårta med saffranscreme

Gillar du mjuk pepparkaka och saffran är detta rulltårtan för dig!

Betyg (11 röster)
Pepparkaksrulltårta med saffranscreme

Ingredienser

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda

Fyllning:
500 g Kesella vanilj
1 påse saffran , 0,5 g

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Rör ihop Kesella och saffran till fyllningen. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5 – 7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop, förvara i kyl. Skär i bitar före servering.
Visningar:
19892
Sparat:
840

LIKNANDE RECEPT

Pepparkaksrullt
över 2 månader
Pepparkaksrullt
över 2 månader
Pepparkaksrullt
över 2 månader
Pepparkaksrullt
över 2 månader
Pepparkaksrullt
av Bodil56
över 2 månader
Pepparkaksrullt
över 2 månader