Pepparkaksskorpor med hasselnötter

Perfekta till glöggen?

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca: 30
Pepparkaksskorpor med hasselnötter

Ingredienser

100 g hasselnötter
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
2 msk pepparkakskrydda
100 g smör
2 stora ägg

Gör så här

De är också goda att göra med sötmandel. Enklast gör du dem i matberedare men det går också att göra degen helt för hand.

Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötterna i medelvarm torr stekpanna tills de får fin färg och skalet börjar lossna. Gnid av skalet i en handduk.

Blanda socker, bakpulver, vetemjöl och kryddor. Tillsätt smöret i bitar och rör ihop. Tillsätt nötterna och äggen och kör ihop till en deg.

Forma tre längder lika långa som kortsidan på plåten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 100°. Skär genast längderna i sneda skivor. Lägg tillbaks
dem glest på plåten och torka dem ca 1 timme eller tills de är torra. Använd gärna varmluftsugn.
Visningar:
4048
Sparat:
59

LIKNANDE RECEPT

Pepparkaksskorp
av MrsC
över 2 månader
Pepparkaksskorp
av Fin
över 2 månader
Pepparkaksskorp
av Fin
över 2 månader