Pepparrotsfärs

Jag har ätit den flera gånger och varje gång är den lika god!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g älg-, nöt-, eller lammfärs
1 dl ströbröd
2½ dl mjölk
1 dl ströbröd

1 msk potatismjöl
2 tsk örtsalt
1 tsk kryddpeppar/svartpeppar
2-3 tomater
3 msk smör
2 msk riven pepparrot
2 msk ströbröd
½ dl hackad persilja

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader grader. Låt ströbrödet svälla i grädden ca 10 min.. Blanda i köttfärs, potatismjöl, örtsalt och peppar. Forma färsen på ett ugnssäkert fat till en ganska platt limpa. Gör en fördjupning i mitten. Skär tomaterna i bitar. Smält smöret och blanda ner pepparrot, ströbröd och persilja. Lägg tomaterna i fördjupningen på köttfärslimpan och strö över kryddsmöret. Stek i mitten av ugnen 30-35 min.
Visningar:
1157
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Laxgryta med rö
över 2 månader
Lax fylld med f
av JennyV
över 2 månader
Omelettrulle me..
av sajoh69
över 2 månader
Rostbiff med bu
över 2 månader
Miniråraka med
över 2 månader
Makrillwrap
över 2 månader