Pepparstekt lax med persiljekräm

God härlig arom på denna fiskrätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Pepparstekt lax med persiljekräm

Ingredienser

4 portionsbitar laxfilé
1 msk hel svartpeppar
2 msk hel rosépeppar
2 msk hel grönpeppar
salt
1 msk smör eller margarin

Persiljekräm:
2 dl turkisk yoghurt
1 citron, rivet skal
½ dl hackad persilja
Salt
Peppar

Gör så här

Krossa pepparsorterna i en mortel. Lägg krosset på en tallrik och doppa en sida av varje laxfilé däri. Tryck till lätt med handen så att pepparn fastnar, salta lätt.

Stek laxen försiktigt med pepparsidan ner i matfettet ca 3 minuter i medelvärme. Vänd och stek ytterligare 3 minuter, eller längre, beror på hur välstekt du vill ha.

Periljekräm; blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till fisken och med kokt potatis eller klyftpotatis
Visningar:
2217
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Fettuchini med
över 2 månader
Oxfilé provenca
över 2 månader
Persiljekräm
av MrsC
över 2 månader
Fettuchini med
av styvan
över 2 månader