Pepprig fläskschnitzel

prova detta klassiska recept på pepparstek. Den krämiga såsen är enkel att laga och smakar gudomligt!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 fläskschnitzlar ā 200 g
2 tsk pepparkorn
2 tsk torkad salvia
1 msk solrosolja

Sås:
4 msk torrt vitt vin eller köttbuljong
2 dl crčme fraiche

Gör så här

Skär bort ev fett från schnitzlarna och platta till dem lätt. Krossa pepparkornen och blanda dem med salvian på en tallrik.

Panera schnitzlarna med peppar- och salviablandningen. Tryck till med fingrarna så att båda sidorna täcks väl.

Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Lägg ner schnitzlarna och stek dem i ca 15 minuter på medelvärme. Vänd dem en gång. Lägg schnitzlarna på ett uppvärmt serveringsfat och täck över med aluminiumfolie.

Häll vinet eller buljongen i stekpannan så att vätskan blandas med köttskyn och stekresterna. Sätt upp värmen och koka upp. Blanda ner crème fraiche och koka upp under omrörning. Servera såsen med pepparschnitzlarna.

Servera med grillade champinjon- och tomathalvor och hasselbackspotatis.
Visningar:
6327
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Fläskschnitzel recept
Fläskschnitzel ..
av intill
över 2 månader
het asiatisk ky
över 2 månader
Bacon- och basi
av anluk
över 2 månader
Smakrik fläsksc
av anna83
över 2 månader
Strimlad fläsks
av diktor
över 2 månader
Hasselnötspaner
över 2 månader