Pers gräddstuvade kycklinglever

När min man Per severade dena rätt var jag mycket
reserverad, tyckte inte om lever, även mina barn och
barnbarn, var rädda. Men nu är det deras älsklings
rätt, alltid när dom kommer hem vill dom att Per skall
laga denna rätt.

Betyg (4 röster)
Antal personer
4port

Ingredienser

400-500 g djupfryst kycklinglever
2 stora lökar finhackade
2 köttbuljongtärningar
1 tsk socker
Margarin att steka i
1 rågad msk mjöl
2 dl matlagningsgrädde
Salt efter smak
Peppar efter smak
Colorit att färga såsen med.

Gör så här

Börja med att lösa 2 buljonger i 1 dl vatten på svag värme i en gryta.
Stek den finhackadelökeni en stekpanna tills den ärgenomskinlig, tillsätt socker, låt det fräsa med ett par min, tillsätt ca 1 dl vatten och låt det steka tills all vatten försvunnet. Slå över löken i grytan med buljongen.

Tina levern i micron 2-3 min på upptining.Skär levern i 1x1 cm stora bitar (levern skall skäras halvtinad, det är lättare skära då). Sätt stekpannan på högsta värmen med lite margarin i och stek levern tills det rosa har försvunnit och den börjar ta lite färg, rör hela tiden, den får inte brynas.Häll över levern i grytan med löken.

Slå i 2 dl vatten i stekpannan där levern har stekts i och vispa ur pannan, slå det över levern.Låt det småkoka i ca 15-20 min
Tillsätt grädden och låt det sjuda med ett par min. Gör en redning: 1 rågad msk mjöl blandas med 1 dl vatten, skaka väl så det inte blir klumpar, slå det i grytan till det tjocknar, låt koka samman i 2-3 min, tillsätt colorit till önskad färg.
Serveras med potatis och lingonsylt
Visningar:
6978
Sparat:
92

LIKNANDE RECEPT

Kycklinglever recept
Kycklingleverbi..
av gummsen
över 2 månader
Leverpastej
av MrsC
över 2 månader
Burgundisk leve
över 2 månader
Fegato alla ven..
över 2 månader
Kycklinglevergr
av MrsC
över 2 månader
Bruschetta med
av popik
över 2 månader