Persika- och chokladkaka

Enkel att göra, lyxig att äta.

Betyg (1 röst)
Antal personer
15 st
Persika- och chokladkaka

Ingredienser

1 liten burk konserverade persikor (225 g)
175 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
florsocker till garnering

Gör så här

Ugn 200°

Låt persikorna rinna av. Smält smöret, låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
Sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt smöret.

Bred ut smeten i en liten bakpappersklädd långpanna (25x35 cm)
Skär persikorna i klyftor och fördela dem på smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min.
Skär i rutor. Pudra över lite florsocker.
Visningar:
2946
Sparat:
58

LIKNANDE RECEPT

Chokladkaka recept
Chokladkaka på ..
av kimia
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Smulpaj jordgub
av vernis
över 2 månader
Wienernogatkaka
över 2 månader
Parfait tårta..
av Disen
över 2 månader
Långpannekaka m
av Liliane
över 2 månader