Persikopaj

Jättegott till dessert eller till fikat.

Betyg (1 röst)
Antal personer
8-10
Persikopaj

Ingredienser

100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk mjölk
1 msk strösocker
Ca 100 g mandelmassa
2 msk mellangrädde
5 st konserverade persikohalvor i klyftor
1dl aprikosmarmelad

Gör så här

Hacka ihop smör, mjöl, mjölk och socker till en deg. Låt vila svalt ca 1 timme.

Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter. Riv mandelmassan grovt och blanda den med grädden. (Det ska bli en mjuk massa.) Bred ut mandelmassan i pajbotten. Låt persikoklyftorna rinna av lite och lägg dem sedan i en ring på mandelmassan.

Grädda i 225 grader, tills pajen har fått fin färg och degen är klar, ca 20 minuter. Låt svalna. Smält marmeladen och pensla persikorna med den.

Servera med lättvispad grädde eller glass.
Visningar:
10034
Sparat:
82

LIKNANDE RECEPT

Persikopaj recept
Persikopaj med ..
av lennali
över 2 månader
Peach Cream Pie..
över 2 månader
Persikopaj
över 2 månader
Persikopaj
av Lilloo
över 2 månader
Persikopaj
över 2 månader
Persikopaj
över 2 månader