Persikor i rödvin

Gott till nyår

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg färska persikor , små mogna
250 g socker
1 ½ dl vatten
kanelstång
1 ½ dl rödvin gärna bourgogne
TILL SERVERING:
vispgrädde

Gör så här

Lägg persikorna i kokande vatten någon minut så att skalen lossnar lätt skala dem och lägg dem i en kastrull med socker, vatten och kanel efter smak.
Låt sjuda under lock i 15 min häll därefter på vinet och låt sjuda utan lock 15 min.
Lägg persikorna i en skål och koka ihop lagen så att den blir lätt simmig häll lagen över persikorna och ställ sedan skålen i kylskåp servera kallt med vispad grädde.
Visningar:
517
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Enklare bearnai
över 2 månader
Påsklängd
över 2 månader
Maya´s Nougat T
av SDMaya
över 2 månader
Italiensk potat
över 2 månader