Persisk dolma

Ätit flera gånger. Är verkligen så himla gott

Betyg (0 röster)

Ingredienser

Minst två av följande per person:
Paprika
Aubergine
Zuccini
Lök
Tomater
Vinblad

150 g ris
150 g gula linser
5 cl matolja
50 g dill
30 g persilja
10 g basilika
1 tsk salt
1 tsk finmald svartpeppar
ev. 1 krm cayennepeppar
2 dl kallt vatten
1 msk tomatpuré

Gör så här

Blötlägg riset och linserna i 30 minuter, häll bort vattnet. Skär av ett lock av grönsakerna och töm dem på fruktkött och kärnor - inkråm. Släng kärnorna och spara locken.

Stek ris och linser i 5 cl matolja i 10-15 min, blanda ner grönsakskråm, dill, persilja och basilika samt kryddor och fortsätt steka i 10 minuter till.

Fyll grönsakerna med blandningen, sätt på de sparade locken, ställ dem i en kastrull med hög kant, häll på 2 dl kallt vatten och 1 msk tomatpuré.
Obs... Grönsakerna ska stå upp och sedan sjuda på svag värme i ca: 30 minuter under lock. Lyft försiktigt upp grönsakerna, en i taget och placera på tallrikar.

Servera med sallad, borani (yoghurtsås) och bröd.
Visningar:
2870
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Dolma recept
Falska kåldolma..
av MrsC
över 2 månader
Vinbladsdolmar
över 2 månader
Sarma..
över 2 månader
Vegetariska kål
av UllaC
över 2 månader
Dolma
över 2 månader